تاریخچه اینورتر

حتما اسم اینورتر به گوش شما هم خورده است. غیر قابل باور است که فردی با صنعت برق و تجهیزات برق صنعتی آشنا باشد و اسم اینورتر را نشنیده باشد.اینورتر یکی از مهم ترین تجهیزات برق صنعتی است که کاربرد خیلی خیلی زیادی در صنایع مختلف دارد.میتوان اطهار کرد بدون اینورتر ، تجهیزات برقی نمیتوانست جایگاه امروزی خود را داشته باشند. برای بسیاری از افراد این سوال وجود دارد که فلسفه اینورتر از کجا شروع شده است. در راستای پاسخ به این سوال ما مطلبی تحت عنوان تاریخچه اینورتر تهیه و منتشر کردیم.در ادامه با ما برای پاسخ به این سوال همراه باشید.

بررسی سیر تحول اینورتر

اینورتر

ممکن است شما از افرادی باشید که اطلاعات زیادی در مورد اینورتر ندارید.از این رو اجازه دهید ابتدا نگاهی به اینورتر و کاربرد آن در زندگی روزمره انداخته سپس به تاریخچه آن بپردازیم.

با زبان ساده اینورتر یک تجهیز صنعتی به حساب می آید که وظیفه آن کنترل سرعت موتور های سه فاز بدون کاهش قدرت و گشتاور موتور می باشد. اینورتر ها با توجه به نوع خود، میزان بار وارده به موتور را اندازه گیری کرده و متناسب با آن ، به موتور جریان می دهد. در نتیجه این عمل مصرف برق کاهش پیدا میکند که یکی از دلایل اصلی برای استفاده از اینورتر و به ویژه اینورتر تکو می باشد.

علاوه بر این ها اینورتر که یکی از مهم ترین تجهیزات برق صنعتی محسوب می شود، وظیفه دارد جریان مستقیم را به جریان متناوب تبدیل کند. برای مطالعه بیشتر در مورد اینورتر و دیگر تجهیزات برق صنعتی پیشنهاد میکنم مقاله اینورتر چیست؟ را مطالعه کنید. مزایای استفاده از اینورتر در لیست زیر جمع آوری شده است:

اینورتر

  • ذخیره انرژی تا ۵۰ درصد 
  • نبودن شک راه اندازی 
  •  تنظیم کننده سرعت موتور
  • تغییر جهت دور به آسانی 
  • روشن و خاموش نمودن موتور بدون نیاز به قطع و وصل برق 
  • عدم نیاز به دستگاه های کنترل دبی مکانیکی 
  • افزایش عمر مفید تجهیزات برقی 
  • کاهش ضربه های مکانیکی 
  • حفاظت موتور .کنترل از راه دور 
  • برنامه ریزی برای حرکت
  • کار کردن موتور با وجود ولتاژ متغیر و…

از اینورتر به ویژه اینورتر پرتو صنعت میتوان در مواردی همچون آسانسور، پمپ و فن، میکسر ها، اکسترودر ها، نوار های نقاله، دستگاه های ماشینی و… بهره برد.

تاریخچه جریان برق AC و DC

پیش نیاز لازم برای تاریخچه اینورتر ، قضیه اختلاف نظر افرادی مشهور از جمله ادیسون و تسلا است.

یکی از مهم‌ ترین نبردهای قرن نوزدهم، نه مربوط به زمین و نه منابع بود بلکه برای تصمیم‌گیری نوع برق برای ورود به ساختمان‌ها بود. در اواخر دهه ۱۸۰۰، دانشمند پیشگام برق آمریکا، توماس ادیسون (۱۹۳۱ – ۱۸۴۷) خواست نشان دهد جریان مستقیم (DC) راهی بهتر برای تامین انرژی الکتریکی از جریان متناوب (AC) است، سیستمی که از آن حمایت می‌شد. رقیب نامدار وی، نیکولا تسلا (۱۹۱۹-۱۹۴۶) بود.کشمکش های زیادی میان این دو نظریه اتفاق افتاد اما در نهایت این تسا بود که توانست پیروزی را کسب کرده و سیستم خود را در جهان اجرا کند.از آن زمان تا کنون جهان بر روی قورت AC کار کرده است.

اما مشکلی در استفاده از جریان AC وجود دارد.با اینکه تمام وسایل الکترونیکی برای کار با AC طراحی شدند ، ژنراتور های برق اغلب جریان DC تولید میکنند. در نتیجه باید ابزاری وجود داشته باشد تا جریان مستقیم DC را به جریان‌متناوب AC تبدیل کند. این ابزار اینورتر کنونی است.

اینورتر

تسلا چگونه توانست بر ادیسون چیره شود؟

موتورهای DC در جاهایی که به کنترل سرعت دقیق و توان نسبتا زیاد نیاز بود مورد استفاده بودند. در مقایسه با الزامات کنترل سرعت در موتورهای AC، کنترل سرعت موتور DC به راحتی توسط کنترل ولتاژ آرمیچر یا با استفاده از یک رئوستا با کنترل جریان میدان آن انجام می شد و کاملا با تکنولوژی موجود آن زمان همخوانی داشت. این کنترل ساده موتور، سرعت و گشتاور را کنترل می کرد و برای دهه های متوالی اقتصادی ترین روش کنترل سرعت بود.

در دهه ۱۹۸۰، تکنولوژی اینورتر موتور AC به مقدار کافی در دسترس قرار گرفت و به مقداری ارزان شد که با کنترل موتور DC سنتی قابل رقابت گردید. این اینورتر ها  فرکانس متغیر  بصورت دقیق سرعت موتورهای القایی AC یا سنکرون را کنترل می کنند. با اینورتر ها، کنترل سرعت با گشتاور کامل از سرعت صفر تا حداکثر سرعت نامی موتور امکان پذیر است و در صورت نیاز، در سرعتهای بالاتر از سرعت نامی با کاهش گشتاور انجام می شود. اینورتر فرکانس متغیر فرکانس ولتاژ خروجی را تغییر می دهد. در ابتدا جریان AC ورودی را با یکسو کردن به جریان DC تبدیل می کند و سپس با استفاده از مدولاسیون پهنای پالس ولتاژ یک شکل موج خروجی ولتاژ و جریان AC می سازد. به هر حال، این فرآیند تبدیل فرکانس باعث ۲% تا ۳% تلفات بصورت حرارت در اینورتر فرکانس متغیر می شود. حرارتی که باید دفع گردد. این فرآیند باعث سوزنهای (spikes) اضافه ولتاژ و ایجاد اعوجاج هارمونیکی می شود.

کاربرد درایو در کمپرسور
,

خرید انواع اینورتر زیمنس

1-1-1 قیمت خرید اینورتر زیمنس اینورتر زیمنس در صنعت برق صنعتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند و کاربردهای زیادی دارند. اینورتر زیمنس با مزایا و کارکردهایی که دارد توانسته محبوبیت زیادی در سراسر دنیا به‌ویژه ایران…
تنظیمات اینورتر زیمنس v20

آموزش کامل تنظیمات اینورتر زیمنس V20

اینورتر زیمنس V20 یک درایو فرکانس متغیر (VFD) محبوب است که برای کنترل سرعت و گشتاور موتورهای الکتریکی القایی سه فاز و تک فاز در طیف وسیعی از کاربردها از جمله پمپ ها، فن ها، نوار نقاله ها و ماشین آلات صنعتی استفاده می شود. اینورتر v20 زیمنس …
مهم ترین علت رگباری زدن کنتاکتور چیست؟

مهم ترین علت رگباری زدن کنتاکتور چیست؟

چرا کنتاکتور عمل نمیکند؟ علت رگباری زدن کنتاکتور چیست؟ آیا می‌توان کنتاکتور را تعمیر کرد؟ ایجاد صدا و قطع و وصل شدن در سیستم‌های الکتریکی می‌تواند نشان‌دهنده یک مشکل اساسی باشد. درک دلایل پشت این مسائل برای نگهداری و تعمیر کنتاکتورها ضروری است. در این …
آموزش نحوه پلاک خوانی کنتاکتور اشنایدر، زیمنس و هیوندای

آموزش نحوه پلاک خوانی کنتاکتور اشنایدر، زیمنس و هیوندای

پلاک کنتاکتور در واقع بیان‌گر تمامی مشخصات کاری این وسیله الکتریکی است. خواندن پلاک کنتاکتور اشنایدر، زیمنس و هیوندای موجب به دست آمدن اطلاعات لازم برای نصب و استفاده محصول می‌شود. در حقیقت برای به دست آوردن مشخصات پلاک کنتاکتور، باید روی پلاک خو…
کاربرد درایو در کمپرسور
,

خرید انواع اینورتر زیمنس

1-1-1 قیمت خرید اینورتر زیمنس اینورتر زیمنس در صنعت برق صنعتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند و کاربردهای زیادی دارند. اینورتر زیمنس با مزایا و کارکردهایی که دارد توانسته محبوبیت زیادی در سراسر دنیا به‌ویژه ایران…
انواع محصولات برق صنعتی
بهترین برند اینورتر در جهان
انواع باتری‌های الکتریکی
انواع تاسیسات ساختمانی
تاثیر درایو بر بهبود برق صنعتی
معرفی اینورتر دانفوس
,

خرید درایو دانفوس ( اینورتر)

1-1-1 قیمت خرید اینورتر دانفوس از نمایندگی اینورتر دانفوس یکی از بهترین و معروف ترین اینورتر ها در سراسر جهان می باشد که توسط کمپانی دانمارکی دانفوس تولید می شود. برای خرید انواع اینورتر دانفوس از نمایندگی دان…
مقایسه اینورتر پنتاکس و درایو دانفوس

تاریخچه اینورتر

واژه ی اینورتر برای اولین بار در کجا و توسط چه کسی به کار برده شد؟

با اینکه فلسفه کلی اینورتر را میتوان از تسلا دانست اما این دیوید پرینس بود که وازه علمی اینورتر را مطرح کرد. البته در این میان ممکن است کسان دیگری نیز باشند که از آنها اطلاعاتی در دست نیست، با این حال David Prince در سال ۱۹۲۵ (۱۳۰۴ ه.ش) یک مقاله با عنوان “The Inverter” در GE Review چاپ کرده است که‌ می‌تواند مرجع مناسبی برای ادعای ما باشد. اگر مقاله دیوید را مطالعه نمایید متوجه خواهید شد که تمام المان‌های ضروری برای ساخت یک اینورتر مدرن در آن ذکر شده است.

در مقاله به چاپ رسیده از ایشان، با فرض بر اینکه مخاطبان با کلمه و کارکرد “rectifier” (که بیش از دو دهه از حضور آن در مقالات‌ می‌گذشت) آشنا‌ می‌باشند، اینورتر را یک دستگاه نامید که دقیقا عکس رکتیفایر عمل‌ می‌کرد و از سال ۱۹۲۵ بود که این واژه در میان سایر مقالات به مرور ظاهر شد.

توجه به مطالب گفته شده، اینورتر قبل از David Prince نیز حضور داشته است. با این حال نام مشخصی برای آن در نظر گرفته نشده بود، البته نه به شکل الکترونیک قدرت بلکه به صورت دستگاهی کاملا ماشینی (ترکیب موتور و ژنراتور).

اولین اینورتر های ساخته شده

به وضوح نمی توان مشخص کرد که اولین اینورتر توسط کی و در چه مکان و زمانی طراحی شده است.اما اینورتر هایی وجود دارند که برای اولین بار به صورت علمی پذیرفته شده اند.

نخستین اینورتر در واقع یک موتور ژنراتور بود که در طول جنگ جهانی دوم از آن استفاده‌ می‌شده است، شرکت Redi-line مسئول تولید این مدل از اینورترها بود که خوشبختانه این شرکت همچنان نیز‌ در این حوزه در حال فعالیت می‌باشد. یکی از موارد عجیب در این دستگاه که به آن “پرنده آبی” گفته‌ می‌شد نیاز به جریان استارت در حدود ۳۰ آمپر‌ می‌بود.

در نهایت در سال‌های ۱۹۵۰ تا ۱۹۶۰ (ظهور ترانزیستورهای جامد) شرکت Tripp Lite واقع در شیکاگو توانست نخستین اینورتر از نوع الکترونیک قدرت را تجاری سازی نماید، البته کارایی این اینورتر آنچنان هم قابل دفاع نبود چرا که در بهترین حالت‌ می‌توانست برق DC ورودی را به یک موج مربعی تبدیل نماید.

اینورتر

با گذشت زمان اندک اندک خروجی‌های اینورتر بیشتر به سمت شکل موج سینوسی میل کرد و در این میان شاهد ظهور UPS نیز‌ می‌بودیم چرا که از این پس‌ می‌توانستیم به محض قطع برق از منابع DC (باتری‌های ذخیره کننده) و یک اینورتر استفاده کرده و سبب راه اندازی مجدد شبکه برق AC باشیم.با گذشت زمان اندک اندک خروجی‌های اینورتر بیشتر به سمت شکل موج سینوسی میل کرد و در این میان شاهد ظهور UPS نیز‌ می‌بودیم چرا که از این پس‌ می‌توانستیم به محض قطع برق از منابع DC (باتری‌های ذخیره کننده) و یک اینورتر استفاده کرده و سبب راه اندازی مجدد شبکه برق AC باشیم.

برای خرید انواع مدل های اینورتر در برند های مختلف مانند اینورتر آی مستر، اینورتر زیمنس، اینورتر دانفوس و.. می توانید به فروشگاه الکتروثامن مراجعه کنید.

اگر مایل به خرید هر گونه اینورتر در برند های مختلف هستید، میتوانید خیلی راحت با مراجعه به بخش فروشگاه الکترو ثامن در همین سایت ، در کمترین زمان در هر لحظه و مکان دلخواه محصول خود را خریداری کنید . علاوه براین امکان خرید محصولات به صورت حضوری در فروشگاه الکترو ثامن نیز مهیا می باشد . 

در این مقاله ما سعی کردیم اطلاعات کامل و درست در مورد تاریخچه اینورتر منتشر کنیم تا در اختیار شما قرار گیرد. در صورت مفید بودن این مقاله برای شما آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید. همچنین در بخش دیدگاه ها نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Our Score
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]