مهم ترین علت رگباری زدن کنتاکتور چیست؟

مهم ترین علت رگباری زدن کنتاکتور چیست؟

چرا کنتاکتور عمل نمیکند؟ علت رگباری زدن کنتاکتور چیست؟ آیا می‌توان کنتاکتور را تعمیر کرد؟ ایجاد صدا و قطع و وصل شدن در سیستم‌های الکتریکی می‌تواند نشان‌دهنده یک مشکل اساسی باشد. درک دلایل پشت این مسائل برای نگهداری و تعمیر کنتاکتورها ضروری است. در این مقاله، ابتدا با کنتاکتور آشنا شده و سپس رایج‌ترین دلایل رگباری زدن کنتاکتور را بررسی می‌کنیم. همراه ما باشید.

 

برای خرید انواع برند کنتاکتور از جمله کنتاکتور اشنایدر، هیمل، هیوندای و زیمنس می توانید با شماره های درج شده در فروشگاه الکتروثامن تماس بگیرید.

۰۲۱۳۶۰۵۷۸۹۲

 

 کنتاکتور چگونه کار می‌کند؟

 کنتاکتور یک قطعه ضروری در سیستم‌های الکتریکی است که برای کنترل جریان الکتریکی در دستگاه‌های مختلف استفاده می‌شود. کنتاکتورها معمولاً در سیستم‌های برق صنعتی، ساختمانی، ماشین‌آلات، تجهیزات الکتریکی و… کاربرد دارند. کنتاکتور را می‌توان به‌عنوان یک کلید سنگین در نظر گرفت که می‌تواند جریان‌های بالا را مدیریت کند. هر کنتاکتور از سه بخش اصلی بوبین، تیغه و محفظه عایقی تشکیل شده است. در مرکز هر کنتاکتور سیم‌پیچ الکترومغناطیسی قرار دارد. هنگامی که جریان الکتریکی از سیم‌پیچ عبور می‌کند، میدان مغناطیسی ایجاد می‌شود. شدت میدان مغناطیسی با مقدار جریان عبوری از سیم‌پیچ رابطه مستقیم دارد. با استفاده از کنتاکتورها، مدارهای الکتریکی به‌راحتی و بدون مداخله دستی روشن و خاموش می‌شوند. این اتوماسیون نه‌تنها کارایی را بالا برده، بلکه ایمنی تجهیزات و پرسنل را نیز تضمین می‌کند.

 مزایای استفاده از کنتاکتور به‌جای کلید

 استفاده از کنتاکتور به‌جای کلید مزایای زیادی دارد، از جمله:

  • قدرت بالا: کنتاکتورها در برابر جریان و ولتاژ بالا مقاوم هستند و در سیستم‌هایی که توان بالا دارند به‌خوبی جریان برق را کنترل می‌کنند.
  • عمر طولانی: به دلیل استفاده از قطعات مکانیکی مقاوم در ساخت کنتاکتور، دارای طول عمر زیادی هستند و نیاز به تعمیر مکرر ندارند، گاهی مشکلاتی مانند رگباری زدن کنتاکتور به وجود می‌آید که به‌راحتی قابل تعمیر است.
  • قابلیت کنترل جریان: با استفاده از کنتاکتور، جریان الکتریکی را به‌صورت دقیق می‌توان کنترل کرد.
  • کنترل اتوماسیون: با استفاده از کنتاکتورها، به‌راحتی می‌توان کنترل خودکار جریان برق را انجام داده و برای عملکرد سیستم برنامه‌ریزی کرد.
  • ایمنی: کنتاکتورها با مجهز بودن به سیستم اتوماسیون، باعث افزایش ایمنی می‌شوند. از طرفی بسیاری از کنتاکورها در برابر لرزش و سیگنال‌های نویز مقاوم هستند. این به معنی افزایش ایمنی و کاهش خطر حوادث است.

 به‌طورکلی، استفاده از کنتاکتورها به دلیل قدرت بالا، قابلیت کنترل جریان و عمر طولانی، بسیار مفید بوده و موجب سهولت در کنترل می‌شود.

 چرا کنتاکتور عمل نمیکند؟

 در بعضی از مواقع کنتاکتورها به‌درستی کار نمی‌کردند، قطع و وصل شده و رگباری می‌زنند. علت جذب‌ نکردن کنتاکتور می‌تواند به دلیل اتصالات الکتریکی، نوسانات ولتاژ، سیم‌پیچ معیوب، بار الکتریکی بیش‌ازحد یا فاکتورهای محیطی باشد. در ادامه به بررسی علت رگباری زدن کنتاکتور به‌صورت مفصل خواهیم پرداخت:

  1. اتصالات الکتریکی معیوب

 یکی از دلایل اصلی رگباری زدن کنتاکتور، اتصالات الکتریکی معیوب است. هنگامی که اتصالات بین کنتاکتور و منبع تغذیه معیوب یا فرسوده باشد، جریان متناوب ایجاد کرده و سروصدا ایجاد می‌شود. در صورت تعمیر نشدن کنتاکتور، لرزش ناشی از اتصالات معیوب، مشکل را بدتر خواهد کرد و ممکن است کنتاکتور به‌کلی بسوزد؛ بنابراین بهتر است که در اولین فرصت تعمیر و عیب‌یابی انجام شده و در صورت عدم تعمیر و خرابی از کنتاکتور جدید استفاده کرد.

  1. نوسانات ولتاژ

 اگر شدت ولتاژ ناپایدار باشد، باعث خاموش روشن شدن متناوب و سریع کنتاکتور می‌شود. نوسانات ولتاژ می‌تواند به دلایل مختلفی مانند منبع تغذیه معیوب یا مشکلات شبکه برق رخ دهد. در صورت اصلاح نوسانات، رگباری زدن کنتاکتور اصلاح خواهد شد.

  1. سیم‌پیچ معیوب

 با گذشت زمان، سیم‌پیچ موجود در مرکز کنتاکتور، فرسوده شده و آسیب می‌بیند. ممکن است سیم‌پیچ معیوب نتواند نیروی مغناطیسی کافی را ایجاد کند، و باعث رگباری زدن کنتاکتور شود. بازرسی منظم سیم‌پیچ، می‌تواند به شناسایی و رفع سریع مشکل کمک کند.

  1. بار الکتریکی بیش‌ازحد

 علت جذب ‌نکردن کنتاکتور می‌تواند به دلیل بار الکتریکی بیش‌ازحد باشد. اگر بار الکتریکی از ظرفیت کنتاکتور بیشتر باشد، باعث ایجاد ارتعاش و نویز می‌شود. این مسئله زمانی رخ می‌دهد که تجهیزات اضافی بدون درنظر گرفتن محدودیت بار کنتاکتور، به مدار اضافه شوند؛ بنابراین مهم است که قبل از اضافه کردن تجهیزات، از محدوده تحمل بار کنتاکتور اطمینان یافت.

  1. فاکتورهای محیطی

 عوامل محیطی نیز می‌توانند علت رگباری زدن کنتاکتور باشند. درصورتی‌که کنتاکتور به‌درستی حمل‌ونقل نشود، ممکن است قطعات داخلی آن آسیب‌دیده و باعث رگباری زدن کنتاکتور شود. دما هم یکی از عوامل محیطی است. درصورتی‌که کنتاکتور در دمای بالایی نگهداری شود، عملکرد آن تحت تأثیر قرار می‌گیرد. به‌صورت کلی عوامل محیطی مانند گردوغبار، آلاینده‌ها و وجود رطوبت بر عملکرد کنتاکتور تأثیر می‌گذارند. علت جذب ‌نکردن کنتاکتور می‌تواند به دلیل وجود رطوبت زیاد در محیط باشد. جهت نگهداری صحیح از کنتاکتور بهتر است که شرایط محیطی مناسبی فراهم کرده و به‌صورت مستمر عملکرد کنتاکتور چک شود.

سخن پایانی

 در این مقاله به بررسی سؤال چرا کنتاکتور عمل نمیکند؟ و علت رگباری زدن کنتاکتور چیست؟ پرداختیم. علت جذب ‌نکردن کنتاکتور می‌تواند به دلایل ذکر شده بستگی داشته باشد. شناسایی علت اصلی رگباری زدن کنتاکتور در اجرای راه‌حل‌ها به‌شدت مؤثر است. اگر نتوانستید عیب‌یابی را خودتان انجام دهید، بهتر است از نظر یک تکنسین متخصص استفاده کنید. شایان‌ذکر است که خیلی از اوقات به دلیل سن بالای کنتاکتور و فرسوده بودن آن، نیاز به تعویض کنتاکتور دارید. متأسفانه نمونه‌های تقلبی کنتاکتور در بازار به‌وفور یافت می‌شود که طول عمر پایینی داشته و به‌درستی کار نمی‌کنند، به همین دلیل بهتر است از یک نمایندگی رسمی خرید خود را انجام دهید. فروشگاه تجهیزات الکتریکی الکتروثامن با ۱۷  سال سابقه رضایت تمامی مشتریان خود را جلب کرده است. کنتاکتورها در برندهای مختلف زیمنس، اشنایدر، هیوندا و هیمل در فروشگاه الکترو ثامن موجود است. جهت خرید انواع کنتاکتور  با ضمانت اصالت کالا و تضمین قیمت، می‌توانید به‌صورت حضوری و آنلاین اقدام کنید. همین الان با شماره ۰۲۱۳۶۰۵۷۸۹۲تماس بگیرید و سفارش خود را ثبت کنید.

 

Our Score
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *