نحوه نصب کنتاکتور تکفاز و سه فاز + آموزش سیم کشی

نحوه نصب کنتاکتور تکفاز و سه فاز + آموزش سیم کشی

جهت کنترل تجهیزات الکترونیکی و سیستم‌های برق ساختمان به ابزار خاص نیاز است تا بتواند جریان برق را به‌طور خودکار کنترل کند. کنتاکتورها محصولاتی پرکاربرد و معروف هستند که معمولاً بسیاری از افراد به محض شنیدن نام آن‌ها به یاد برق و سیستم‌های برقی می‌افتند. دانستن درست نحوه نصب کنتاکتور مزیت‌های بسیار زیادی دارد. کنتاکتورهای سه فاز و تک فاز در مدار قرار می‌گیرند تا در صورت بالا رفتن جریان، مدار را قطع و وصل کنند. این بدان منظور است که نصب کنتاکتور سه فاز یا نحوه سیم کشی کنتاکتور تک فاز از رخ دادن اتفاقات بدتر و همچنین خسارات جبران‌ناپذیر جلوگیری می‌کند. در ادامه قصد داریم شما را با نحوه نصب کنتاکتور بیشتر آشنا کنیم.

برای آشنایی بیشتر به صفحه کنتاکتور اشنایدر مراجعه فرمایید.

 

برای خرید انواع مدل های کنتاکتور می توانید با فروشگاه الکتروثامن در لاله زار تماس بگیرید. تمامی کنتاکتور های موجود در این فروشگاه با گارانتی و ضمانت اصالت کالا ارائه می‌شود.

۰۲۱۳۶۰۵۷۸۹۲

 

کنتاکتور چیست؟

کنتاکتورها، نقش مهم و بسیار اساسی در مدار دارند. آن‌ها تجهیزات کنترلی هستند و معمولاً برای ولتاژهای بسیار بالا از جمله برق سه فاز مورد استفاده قرار می‌گیرند. بنابراین اگر نحوه سیم کشی کنتاکتور را به درستی بدانید، می‌توانید یک کنتاکتور در مدار نصب کنید، قطعاً با از رخ دادن اتفاقات بزرگ و خطرات مالی و جانی جبران‌ناپذیر جلوگیری کرده‌اید.

کنتاکتورها به‌طور کلی به دو دسته اصلی تک فاز و سه فاز تقسیم می‌شوند. این کنتاکتورها در یک نگاه، عملکردی شبیه به رله دارند. اما در واقعیت کنتاکتورها به نسبت رله‌ها عملکرد قوی‌تری دارد. در حقیقت کنتاکتورها تحمل‌پذیری بسیار بالایی دارند.

در حالت کلی کنتاکتورهای سه فاز تحمل و ظرفیت جریان ۹ آمپر تا ۱۲۵۰ آمپر را دارند اما این در حالی است که رله‌ها می‌توانند تنها ۵ تا ۱۰ آمپر را تحمل و کنترل کنند. بنابراین اگر به دنبال مقاومت و تحمل‌پذیری بالاتر هستید، به‌جای رله باید با روش سیم کشی کنتاکتور آشنا شوید.

عملکرد کنتاکتور به‌گونه‌ای است که سبب خاموش و روشن کردن مدار الکتریکی می‌شود. به همین منظور به آن سوئیچینگ یا کلیدزنی نیز می‌گویند. کنتاکتورها معمولاً ساختاری به‌هم‌پیوسته دارند و شما به راحتی و آسانی می‌توانید آن را در مدار نصب و از خطرات مالی و جانی جبران‌ناپذیر جلوگیری کنید.

 نحوه سیم کشی کنتاکتور

کنتاکتور سه فاز چیست؟

کنتاکتور سه فاز ساختار متفاوتی به نسبت کنتاکتور تک فاز دارد. این مدل از کنتاکتورها معمولاً از چندین کنتاکت تشکیل شده‌اند که اکثر آن‌ها در حالت باز هستند. کنتاکت باز را با علامت اختصاری NO نشان می‌دهند. هنگامی که جریان بیش از اندازه استاندارد بالا می‌رود کنتاکت‌ها جریان را کنترل و به سرعت باز و بسته می‌شوند.

بیشینه عملکرد کنتاکتورها را در زمان قطع شدن موتورهای جریان بالا می‌توان مشاهده کرد. در این حالت موتور برق جریان بالا، قوس الکتریکی تولید می‌کند. در نتیجه برای جلوگیری از این قوس الکتریکی و همچنین کاهش جریان، کنتاکتورها عملکرد فوق‌العاده‌ای را از خود نشان می‌دهند. اما نحوه سیم کشی کنتاکتور سه فاز و تک فاز چگونه است؟ در ادامه به‌طور کامل درباره نحوه نصب کنتاکتور با شما صحبت خواهیم کرد.

نحوه سیم کشی کنتاکتور سه فاز

همان‌طور که در قسمت‌های قبل مطالعه کردید، نحوه سیم کشی کنتاکتور سه فاز نقش مهم و حیاتی را در مدار ایفا می‌کند. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با نحوه نصب کنتاکتور سه فاز بیشتر آشنا کنیم. مراحل نصب به شرح زیر است:

مرحله اول در نصب کنتاکتور سه فاز

در وهله اول نصب کنتاکتور سه فاز شما باید برق منبع در مدار سه فاز را به‌طور کامل قطع کنید. سپس با توجه به میزان ولتاژ عبوری از مدار، رنگ سیم‌هایی که باید برای سیم‌کشی و نصب کنتاکتور سه فاز استفاده کنید، متفاوت خواهد بود. برای برقی از مدارهای AC رنگ سیم‌های سیم‌کشی به ترتیب مشکی، قرمز و آبی است.

با بهره از یک ابزارآلات مناسب مثلاً پیچ‌گوشتی، این سه رنگ سیم را قطع و سپس آن‌ها را به ترتیب رنگ (مشکی، قرمز و آبی) به ترمینال‌های L1، L2 و L3 در کنتاکتور متصل کنید. در اینجا شما توانستید برق منبع را به خط ورودی کنتاکتور وصل نمایید.

شاید کنتاکتور خریداری شده توسط شما، عددگذاری شده باشد. اصلاً مهم نیست در این حالت برق ورودی را به همان شکل بالا تنها باید به پیچ‌های ۱، ۳ و ۵ متصل کنید.

مرحله دوم نصب کنتاکتور سه فاز

در مرحله دوم  سیم کشی کنتاکتور باید سه عدد سیم هم سایز شده با سیم‌های قبلی را بردارید و انتهای آن‌ها را به ترتیب همان رنگ‌ها مجدداً به ترمینال‌های T1، T2 و T3 یا پیچ‌های ۲، ۴ و ۶ در کنتاکتور سه فاز متصل کنید.

در این حالت ترمینال‌های T1، T2 و T3 یا پیچ‌های ۲، ۴ یا ۶ هر یک خروجی بار جریان کنتاکتور هستند. پس از انجام کلیه فرآیند بالا حالا باید سه سیم را به ترمینال‌های بار متصل نمایید. در این حالت کنتاکتور به بار وصل خواهد بود.

مرحله آخر روش سیم کشی کنتاکتور

در مرحله آخر از روش سیم کشی کنتاکتور باید ترمینال‌های منفی و مثبت را به کنتاکتور اتصال بدهید. حال در این مرحله از روش سیم کشی کنتاکتور باید جریان برق را وصل کنید. با وصل کردن جریان برق و بازگشت جریان به کنتاکتور باید این قطعه را کامل تست کنید. در این حالت از کارکرد صحیح آن مطمئن خواهید شد و در مواقع حساس و خطرناک کنتاکتور کار خودش را انجام خواهد داد.

 

نحوه نصب کنتاکتور

نصب کنتاکتور تک فاز | نقشه نصب کنتاکتور تک فاز

نحوه نصب کنتاکتور تک فاز دقیقاً شبیه به نصب کنتاکتور سه فاز است. تنها تفاوت نحوه سیم کشی کنتاکتور تک فاز با نصب کنتاکتور سه فاز در تیغه‌های قدرت است. همان‌طور که از ساختار کنتاکتور سه فاز مشخص است، این محصولات دارای سه تیغه هستند. اما این در حالی است که در کنتاکتورهای تک فاز تنها دارای یک تیغه می‌باشند و به همین دلیل نقشه نصب کنتاکتور تک فاز کمی راحت‌تر است.

سخن پایانی

همان‌طور که در این مطلب مطالعه کردید، نقشه نصب کنتاکتور تک فاز و سه فاز را توضیح دادیم. کنتاکتورها ابزارها و تجهیزات بسیار مهمی در مدار هستند که به نظر خرید آن‌ها نیاز اغلب افراد است. چرا که با اجرای درست نحوه نصب کنتاکتور شما می‌توانید از خطرات مالی و جانی جبران‌ناپذیری جلوگیری کنید. برای خرید و استعلام از قیمت کنتاکتورهای تک فاز و سه فاز اشنایدر کافی است به فروشگاه تجهیزات برقی electrosamen.ir مراجعه کنید. پس از مراجعه به این وب‌سایت شما می‌توانید مدل‌های کنتاکتورها را به‌طور کامل مشاهده و در صورت نیاز یکی از آن‌ها را خریداری نمایید. همچنین برای مشاوره می‌توانید با اپراتورهای این فروشگاه ارتباط بگیرید. 

 

Our Score
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *